25.11.2017
Nová muzijní expozice28.9.2015
Třetí turistická sezóna15.9.2015
Cena NPÚ PATRIMONIUM PRO FUTURO za rok 201411.10.2014
Kdoulování27.7.2014
Pekárna - otevření nové expozice19.4.2014
Velikonoční odpoledne ve mlýně24.11.2012
Vánoce ve mlýně27.10.2012
Zpracování kdoule13.10.2012
Seminář ve mlýně na Moldavě7.10.2012
Německo-české setkání v Oederanu15.9.2012
Podzimní setkání ve mlýně6.5.2012
Návštěva parku miniatur31.3.2012
Velikonoční setkání ve mlýně28.9.2020
Větší skupiny (min. 10 osob), školy a zájmové skupiny mohou navštívit Vernerův mlýn i mimo turistickou sezónu po předchozí domluvě na e-mailu vernermlyn@seznam.cz nebo tel. č. +420 607 952 347.24.6.2015
Jsme nominováni na Cenu Národního památkového ústavu PATRIMONIUM PRO FUTURO. Za Ústecký kraj nás nominovalo územní odborné pracoviště NPÚ v Ústí nad Labem na cenu NPÚ v kategorii obnova památky, restaurování.23.7.2014
Rozhovor se Stanislavou Šefčíkovou a Zdeňkou Vernerovou pro Český rozhlas Česko - země neznámá.11.11.2012
Tip na výlet v okolí Loun: Naučná stezka Smolnický potok.31.3.2012
Podívejte se na materiály Velikonoce v českém mlýně.1.2.2011
Podívejte se na naučné materiály Cesta žita a Od mlýna k mlýnu.6.11.2010
Rozhovor s Ing. Stanislavou Šefčíkovou pro Český rozhlas Sever.V rámci projektu „Propojení historických mlýnů v Euroregionu Krušnohoří“ se uskutečnilo dne 6.11.2010 ve Vernerově mlýně v Brlohu další setkání projektových partnerů. Tentokrát jsme se sešli při zpracování kdoulí.
Na začátku tohoto setkání jsme vyslechli přednášku paní Caroly Stumpe-Richter o kdoulích, které v posledních letech zažívají velký comeback. V druhé polovině přednášky, jsme se seznámili s novým směrem ve zdravé výživě tzv. Slow Food. Tato aktivita založená v Itálii v 90.letech minulého století se snaží být protipólem tzv. Fast Food. Jejím cílem je bojovat proti nadnárodní industrializaci venkova. Klade důraz na domácí produkci malých zemědělců a krajové speciality, jedná se především o čerstvé produkty.
Na základě loňských zkušeností jsme se po krátkém občerstvení s chutí pustili do zpracovávání kdoulí. Vzhledem k tomu, že se pracovalo ve skupinách, jsme měli možnost si prohlédnout zahradu, kde toto ovoce roste a též i technologické zařízení mlýna. V letošním roce jsme kdoulovou marmeládu ochutili nejen klasickým kořením (skořice, badyán, hřebíček), ale pustili jsme se i do experimentování a marmeládu ochutili méně obvyklými ingrediencemi, jako je např. citrusová tráva, tymián, kokosové mléko aj.
Na závěr jsme si podělili kdoulovou marmeládu i zbylé kdoule. Všichni se již těšíme na třetí společné setkání s tímto netradičním ovocem.