popisek
popisek
Vernerův mlýn
o.p.s.

Email:
vernermlyn@seznam.cz

Brloh 26, 440 01 Louny

GPS souřadnice
50°19'23.828''
13°49'26.547''

obrázekKorespondenční adresa:
Smetanova 352, 440 01 Louny

Tel. kontakt:
+420607952347

E-mail:
vernermlyn@seznam.cz

Otevírací doba:
nyní uzavřen
individuální prohlídky červen - září 2024
popisek


28.9.2020

Větší skupiny (min. 10 osob), školy a zájmové skupiny mohou navštívit Vernerův mlýn i mimo turistickou sezónu po předchozí domluvě na e-mailu vernermlyn@seznam.cz nebo tel. č. +420 607 952 347.
delitko.png

24.6.2015

Jsme nominováni na Cenu Národního památkového ústavu PATRIMONIUM PRO FUTURO. Za Ústecký kraj nás nominovalo územní odborné pracoviště NPÚ v Ústí nad Labem na cenu NPÚ v kategorii obnova památky, restaurování.
delitko.png

23.7.2014

Rozhovor se Stanislavou Šefčíkovou a Zdeňkou Vernerovou pro Český rozhlas Česko - země neznámá.
delitko.png

11.11.2012

Tip na výlet v okolí Loun: Naučná stezka Smolnický potok.
delitko.png

31.3.2012

Podívejte se na materiály Velikonoce v českém mlýně.
delitko.png

1.2.2011

Podívejte se na naučné materiály Cesta žita a Od mlýna k mlýnu. delitko.png

6.11.2010

Rozhovor s Ing. Stanislavou Šefčíkovou pro Český rozhlas Sever.
popisek
logo EU logo cíl 3 logo partnerského města logo Solná stezka logo euroregion logo Oederan logo spolku litvínov logo dolní poohří

Kdoule

Cílem setkání dne 27. 10. 2012, které se uskutečnilo v rámci projektu „Historické obrázky ze života na venkově na Staré solné stezce“, bylo seznámit se s jedním netradičním ovocem, které roste na zahradě Vernerova mlýna – jedná se o kdoule.

I když nám počasí nepřálo, protože nás ráno přivítal první sníh, začali již před jedenáctou hodinou přijíždět první účastníci. Nejprve se všichni zahřáli kdoulovým čajem, kávou či svařeným vínem a poté jsme se hned pustili do práce. Rozdělili jsme se do dvou skupin, jedna pracovala v kuchyni a druhá šla na prohlídku mlýnice a muzea. Po zpracování první várky kdoulí, v době než se uvařila marmeláda, jsme si pověděli něco o historii tohoto starého ovocného druhu a jeho použití v dnešní kuchyni. Po krátkém obědě se pracovní skupiny vyměnily a druhá skupina si vytvořila svou várku kdoulové marmelády. Na závěr jsme si ještě pověděli své dojmy při kávě či čaji, rozebrali si uvařené marmelády a v pozdním odpoledni se vydali na cestu domů.

obrázekobrázekobrázekobrázekobrázekobrázekobrázekobrázekobrázekobrázekobrázek