25.11.2017
Nová muzijní expozice28.9.2015
Třetí turistická sezóna15.9.2015
Cena NPÚ PATRIMONIUM PRO FUTURO za rok 201411.10.2014
Kdoulování27.7.2014
Pekárna - otevření nové expozice19.4.2014
Velikonoční odpoledne ve mlýně24.11.2012
Vánoce ve mlýně27.10.2012
Zpracování kdoule13.10.2012
Seminář ve mlýně na Moldavě7.10.2012
Německo-české setkání v Oederanu15.9.2012
Podzimní setkání ve mlýně6.5.2012
Návštěva parku miniatur31.3.2012
Velikonoční setkání ve mlýně28.9.2020
Větší skupiny (min. 10 osob), školy a zájmové skupiny mohou navštívit Vernerův mlýn i mimo turistickou sezónu po předchozí domluvě na e-mailu vernermlyn@seznam.cz nebo tel. č. +420 607 952 347.24.6.2015
Jsme nominováni na Cenu Národního památkového ústavu PATRIMONIUM PRO FUTURO. Za Ústecký kraj nás nominovalo územní odborné pracoviště NPÚ v Ústí nad Labem na cenu NPÚ v kategorii obnova památky, restaurování.23.7.2014
Rozhovor se Stanislavou Šefčíkovou a Zdeňkou Vernerovou pro Český rozhlas Česko - země neznámá.11.11.2012
Tip na výlet v okolí Loun: Naučná stezka Smolnický potok.31.3.2012
Podívejte se na materiály Velikonoce v českém mlýně.1.2.2011
Podívejte se na naučné materiály Cesta žita a Od mlýna k mlýnu.6.11.2010
Rozhovor s Ing. Stanislavou Šefčíkovou pro Český rozhlas Sever.Cílem setkání dne 27. 10. 2012, které se uskutečnilo v rámci projektu „Historické obrázky ze života na venkově na Staré solné stezce“, bylo seznámit se s jedním netradičním ovocem, které roste na zahradě Vernerova mlýna – jedná se o kdoule.
I když nám počasí nepřálo, protože nás ráno přivítal první sníh, začali již před jedenáctou hodinou přijíždět první účastníci. Nejprve se všichni zahřáli kdoulovým čajem, kávou či svařeným vínem a poté jsme se hned pustili do práce. Rozdělili jsme se do dvou skupin, jedna pracovala v kuchyni a druhá šla na prohlídku mlýnice a muzea. Po zpracování první várky kdoulí, v době než se uvařila marmeláda, jsme si pověděli něco o historii tohoto starého ovocného druhu a jeho použití v dnešní kuchyni. Po krátkém obědě se pracovní skupiny vyměnily a druhá skupina si vytvořila svou várku kdoulové marmelády. Na závěr jsme si ještě pověděli své dojmy při kávě či čaji, rozebrali si uvařené marmelády a v pozdním odpoledni se vydali na cestu domů.