popisek
popisek
Vernerův mlýn
o.p.s.

Email:
vernermlyn@seznam.cz

Brloh 26, 440 01 Louny

GPS souřadnice
50°19'23.828''
13°49'26.547''

obrázekKorespondenční adresa:
Smetanova 352, 440 01 Louny

Tel. kontakt:
+420607952347

Otevírací doba:
červnec - září
nyní zavřeno
popisek


9.10.2018

Větší skupiny (min. 8 osob), školy a zájmové skupiny mohou navštívit Vernerův mlýn i mimo turistickou sezónu po předchozí domluvě na e-mailu vernermlyn@seznam.cz nebo tel. č. +420 607 952 347.
delitko.png

24.6.2015

Jsme nominováni na Cenu Národního památkového ústavu PATRIMONIUM PRO FUTURO. Za Ústecký kraj nás nominovalo územní odborné pracoviště NPÚ v Ústí nad Labem na cenu NPÚ v kategorii obnova památky, restaurování.
delitko.png

23.7.2014

Rozhovor se Stanislavou Šefčíkovou a Zdeňkou Vernerovou pro Český rozhlas Česko - země neznámá.
delitko.png

11.11.2012

Tip na výlet v okolí Loun: Naučná stezka Smolnický potok.
delitko.png

31.3.2012

Podívejte se na materiály Velikonoce v českém mlýně.
delitko.png

1.2.2011

Podívejte se na naučné materiály Cesta žita a Od mlýna k mlýnu. delitko.png

6.11.2010

Rozhovor s Ing. Stanislavou Šefčíkovou pro Český rozhlas Sever.
popisek
logo EU logo cíl 3 logo partnerského města logo Solná stezka logo euroregion logo Oederan logo spolku litvínov logo dolní poohří

Život na horském venkově v uplynulých staletích

Dne 13. 10. 2012 jsme se sešli na semináři ve mlýně na Moldavě, který pořádal Partnerský spolek Litvínov v rámci projektu „Historické obrázky ze života na venkově na Staré solné stezce“.

Setkání jsme zahájili chutným občerstvením. Poté jsme si prohlédli budovu mlýna s již částečně rekonstruovanou pekárnou, kde pro nás byla připravena ukázka výroby housek. Po prohlídce jsme se vydali do chléva, kde jsme si mohli vyzkoušet krmení telátek. Potom následovala procházka po Moldavě až k místnímu kostelu, kde nám PhDr. Pokorná pověděla něco o jeho historii. Po návratu do mlýna jsme si vyslechli přednášku paní Svačinové, která představila společný projekt partnerů s důrazem na moldavský mlýn. Pověděla nám něco o jeho historii a dotkla se jak předválečné historie Moldavy, tak i současnosti. Po přednášce a krátké diskusi jsme ochutnali místní speciality - domácí housky, strouhankový knedlík, žahour (poleva z borůvek a kysané smetany) či jeřabinovou marmeládu - připravené podle dobových receptur. Setkání jsme zakončili v pozdních odpoledních hodinách.

obrázekobrázekobrázekobrázekobrázekobrázekobrázek