25.11.2017
Nová muzijní expozice28.9.2015
Třetí turistická sezóna15.9.2015
Cena NPÚ PATRIMONIUM PRO FUTURO za rok 201411.10.2014
Kdoulování27.7.2014
Pekárna - otevření nové expozice19.4.2014
Velikonoční odpoledne ve mlýně24.11.2012
Vánoce ve mlýně27.10.2012
Zpracování kdoule13.10.2012
Seminář ve mlýně na Moldavě7.10.2012
Německo-české setkání v Oederanu15.9.2012
Podzimní setkání ve mlýně6.5.2012
Návštěva parku miniatur31.3.2012
Velikonoční setkání ve mlýně28.9.2020
Větší skupiny (min. 10 osob), školy a zájmové skupiny mohou navštívit Vernerův mlýn i mimo turistickou sezónu po předchozí domluvě na e-mailu vernermlyn@seznam.cz nebo tel. č. +420 607 952 347.24.6.2015
Jsme nominováni na Cenu Národního památkového ústavu PATRIMONIUM PRO FUTURO. Za Ústecký kraj nás nominovalo územní odborné pracoviště NPÚ v Ústí nad Labem na cenu NPÚ v kategorii obnova památky, restaurování.23.7.2014
Rozhovor se Stanislavou Šefčíkovou a Zdeňkou Vernerovou pro Český rozhlas Česko - země neznámá.11.11.2012
Tip na výlet v okolí Loun: Naučná stezka Smolnický potok.31.3.2012
Podívejte se na materiály Velikonoce v českém mlýně.1.2.2011
Podívejte se na naučné materiály Cesta žita a Od mlýna k mlýnu.6.11.2010
Rozhovor s Ing. Stanislavou Šefčíkovou pro Český rozhlas Sever.Dne 13. 10. 2012 jsme se sešli na semináři ve mlýně na Moldavě, který pořádal Partnerský spolek Litvínov v rámci projektu „Historické obrázky ze života na venkově na Staré solné stezce“.
Setkání jsme zahájili chutným občerstvením. Poté jsme si prohlédli budovu mlýna s již částečně rekonstruovanou pekárnou, kde pro nás byla připravena ukázka výroby housek. Po prohlídce jsme se vydali do chléva, kde jsme si mohli vyzkoušet krmení telátek. Potom následovala procházka po Moldavě až k místnímu kostelu, kde nám PhDr. Pokorná pověděla něco o jeho historii. Po návratu do mlýna jsme si vyslechli přednášku paní Svačinové, která představila společný projekt partnerů s důrazem na moldavský mlýn. Pověděla nám něco o jeho historii a dotkla se jak předválečné historie Moldavy, tak i současnosti. Po přednášce a krátké diskusi jsme ochutnali místní speciality - domácí housky, strouhankový knedlík, žahour (poleva z borůvek a kysané smetany) či jeřabinovou marmeládu - připravené podle dobových receptur. Setkání jsme zakončili v pozdních odpoledních hodinách.